روش های بازیافت لاستیک

بازیافت لاستیک فرسوده یکی از سودمندترین روش های هم ار لحاظ زیست محیطی و هم از لحاظ مالی به حساب می آید. لاستیک های فرسوده فضای وسیعی را به خود میگیرند و از بین بردن و سوزندان آنها هوای محیط را به شدت آلوده می کند.ولی با بازیافت لاستیک ها علاوه بر جلوگیری از آلودگی محیط زیست ، میتوان درآمد بسیار خوبی از محصولات بازیافتی بدست آورد.

استفاده از مواد پلیمری هر روز بیشتر از پیش میشود.در حالی که باز نگشتن مجدد این مواد به چرخه تولید از مشکلات زیست محیطی محسوب میشود. با توجه به این موضوع محققان در تلاش هستند به فناوری حیاتی در بازیافت لاستیک ها دست یابند.

لاستیک ها حدود پنج درصد وزن خودرو را تشکیل میدهند. در ایران سالانه حدود هفت میلیون حلقه لاستیک سبک و سنگین مصرف میشود.لاستیک های فرسوده از جمله ضایعاتی هستند که به دلیل پایداری زیاد اثرات زیان بار زیست محیطی زیادی دارند و چهره طبیعت را زشت میکنند.اگر بدانیم به ازای تولید یک لاستیک کامیونی معادل 22 گالن نفت مصرف میشود.در صورت روکش گذاری لاستیک هفتاد درصد در مصرف نفت خام صرفه جویی میشود بیشتر به لزوم بازیافت لاستیک پی میبریم.

شرکت ماشین سازی شایگان صنعت با دو دهه تجربه و فعالیت در این حوزه یکی از اولین و بزرگترین شرکت های تولید کننده خطوط بازیافت لاستیک می باشد. دستگاه های تولید این شرکت با قدرت بالا و استهلاک پایین از جمله بهترین دستگاه های در این صنعت می باشند.

برخی از دستگاه مورد نیاز در کارخانه بازیافت لاستیک شامل:

دستگاه سیم کش: شریدر دوشافت: دستگاه آسایب لاستیک
دستگاه سیم کش شریدر دوشافت دستگاه آسیاب لاستیک

 

دستگاه سیم کش:
Sim kesh3

 

شریدر دو شافت
Sherider%202%20shaft

 

دستگاه آسیاب لاستیک
4

برای مشاوره و دریافت اطلاعات تکمیلی محصولات با ما تماس بگیرید.

تماس با شایگان صنعت

روش های بازیافت : کارخانه بازیافت لاستيک شامل دو بخش می باشد.

بازیافت مکانيکی

الف - توليدگرانول و پودر از لاستيک
ب - توليد کفپوش لاستيکی
در این سيستم ابتدا سيم طوقه لاستيک ( تایر) توسط دستگاه های سيم کش خارج شده سپس تایر فاقد طوقه توسط تسمه نقاله به دستگاه هدایت می گردد. قطعات لاستيک خارج شده از خردکن توسط تسمه نقاله به خردکن ثانویه هدایت شده و به قطعات یک سانتيمتری خرد می شوند. در مرحله بعد پس از عبور از مگنت جداسازی سيم فلزی از بافت تایر صورت می گيرد.

سپس عمليات جداسازی الياف بوسيله سرند و سایکلون انجام می گيرد. و پس از آن مواد وارد آسياب های نهایی می شوندکه بصورت گرانول و پودر لاستيک در خواهند آمد. در این مرحله عمليات دقيق جداسازی الياف و سيم فلزی از پودر لاستيک نيز صورت می گيرد و در نهایتا محصول فوق بسته بندی می شود. در مرحله توليد کفپوش، گرانول های لاستيکی با چسب پلی یورتان و رنگ در مخلوط کن ها , تحت زمانی مشخص و با فرمول های خاص مخلوط شده و سپس مخلوط بدست آمده با جرمی مشخص (ضخامت کفپوش توليدی) در قالبهای موجود ریخته شده و در پرس گرم قرار گرفته و در فشار و دمای مشخصی پخته می گردند. در نهایت پرس ها تخليه و محصول به انبار هدایت می گردد.

با راه اندازی خط بازیافت لاستیک مکانيکی ٬ انواع محصولات لاستيکی از جمله : چمن مصنوعی و کفپوش لاستيکی جهت مصرف در مبلمان شهری ٬ قير پليمری قابل ساخت وتوليد است . برای ایجاد خواص جذب فشارهای وارده به زمينهای ورزشی ٬ ترکيبات لاستيکی خرد شده در زمينهای ورزشی چند منظوره بطور وسيعی مورد استفاده قرارمی گيرد. ویژگی اصطکاک بالای ميادین دو از مخلوط گرانول های لاستيکی با چسب های پلی یورتان می باشد. ورزش هایی مانند فوتبال و هاکی که بازیکنان به زمين می خورند به سطوح نرمی نياز دارند که با  ضافه نمودن لایه ضربه گير در زیر سطح زمين بازی می توان به این هدف دست یافت. از پودر لاستيک در توليد قير پليمری برای ساخت نوع بهينه آسفالت استفاده می شود که علاوه بر کاهش مصرف قير معمولی ٬ عمر وکيفيت آسفالت را افزایش می دهد . در روشی دیگر مخلوطی ازگرانول (دانه های لاستيک) وآسفالت می تواند در بهتر ساختن بستر جاده ها مورد استفاده قرارگيرد . این امر باعث دوام بيشتر ٬ اصطکاک بهتر و صدای کمتر میشود.

سيستم پيروليز

یک از معضلات زیست محيطی وجود آلاینده های با بيس هيدروکربور هاست که به علت سختی تجزیه به مدت زیاد در طبيعت باقی مانده و باعث آلوده محيط زیست می گردد. از طرفی مسئله بحران انرژی و یافتن منابع تجدید پذیر انرژی ٬ منجر به ارائه راهکاری جهت بازیافت و تجزیه مواد ضایعاتی ارگانيک گردیده است. در ایران آلودگي های نفتی و ضایعات ناشی از توليدات صنایع نفت و پتروشيمی مانند لجن های نفتی در صنایع ٬ ذخيره و انتقال مواد نفتی ٬ خاک های آلوده نفتی در مجتمع ها و جزایر نفتی ٬ لاستيک فرسوده٬ ضایعات پلاستيک و .... حجم بسيار زیادی از این آلاینده های هيدروکربوری را شامل می شود و حل این مسئله کمک زیادی به توليد انرژی از ضایعات و همچنين پاکيزگی محيط زیست و صرفه جویی مادی و ... را به همراه خواهد داشت.
امروزه در جهان صنعتی ٬ با استفاده از سيستم پيروليز موفق به تجزیه و استحصال سوخت از مواد پلاستيکی و تایر ضایعاتی و... گردیده اند. این شرکت با توسعه این روش و تحت اتمسفر خالی از اکسيژن موفق به تجزیه مواد ارگانيک موجود در لجن های نفتی ٬ خاک های آلوده نفتی ٬انواع لاستيک و مواد پلاستيکی و... گردیده که با اعمال دماهای مختلف ٬ مواد هيدروکربنی به گاز بتدیل و با تبرید آن ٬ سوخت های مختلف قابل استحصال می باشد.

مزایا:

1- 100 درصد مواد هيدروکربوری قابل بازیافت می باشد. 
2- در فرآیند بکار برده شده هيچگونه مواد شيميایی اضافه ای استفاده نمی شود.
3- در طول فرآیند و بعد از آن هيچگونه آلودگی در خاک ٬ آب و یا هوا نداریم.
4- نتيجه توليدات ارزش اقتصادی بسيار زیادی نسبت به ارزش ضایعات دارد.
5- ارزانترین تکنولوژی بازیافت مواد هيدروکربوری در جهان می باشد.
6- مواد اوليه آن ارزان و تهيه آن بسيار راحت است.
7- نتيجه هر لاستيک بازیافتی٬ گاز دی اکسيد کربن است گاز اصلی محيط سبز است.
8- این فرایند قابل اعمال به کليه مواد با پایه نفت است.
9- فرایند و سيستم ٬ منبع انرژی جایگزینی برای نفت و گاز می باشد.
مدت زمان فرآیند بين 4 تا 12 ساعت به طول می کشد که بستگی به مقدار و کيفيت مواد خام ورودی دارد. در طول فرآیند و با اعمال مقادیرمختلف خلا و دما های پيش تعيين شده و در فازهای مختلف ٬ گازهای متفاوتی را به دست می دهد که گاز های ميعان شده قابل ذخيره سازی و انتقال در مخازن متفاوت می باشد.

تجهيزات و امکانات سيستم پيروليز:

  • رآکتور
  • اطاق کاتاليست
  • جدا کننده آب و نفت
  • مایع کننده و یا کاندنسر های افقی 2 سری
  • تجهيزات ضد برگشت شعله
  • بافر تانک
  • تجهيزات فشار منفی
  • لوله آب جت
  • سيستم غبار گير
  • دود کش و فن
  • سيستم تغذیه اتوماتيک

جزئيات فنی سيستم :

فرآیند بصورت سيستم بسته ای (Batch) می باشد مقادیر مواد اوليه تحت دما و فشار کنترل شده به داخل رآکتور وارد می شود. فرآیند باعث تغيير ساختار ملکولی مواد هيدروکربوری شده و نتيجه فرآیند توليد نفت کوره و انواع سوخت بصورت گاز می باشد. گازهای متصاعد شده از مبدل های حرارتی گذشته و سوخت بصورت مایع استحصال می گردد. سایر مواد غير تبخير شونده مانند کربن ٬ فلز ٬ خاک و ... در راکتور باقی مانده و در انتهای فرآیند تخليه می شود. مبدل های حرارتی از آب استفاده می کنند و آب بصورت چرخشی در سيستم بکار برده می شود. این سيستم قادر به کار شبانه روزی می باشد.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}